25 martie, Ziua Poliției Române – 202 ani de la atestarea documentară


Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a organizat luni, 25 martie 2024,  de Buna Vestire, începând cu ora 10.00, Ziua Porților Deschise, pentru a marca 202 ani de la atestarea documentară.

Ziua Poliţiei Române a fost marcată în județul Sălaj, printr-o serie de activități menite să exprime recunoştinţa faţă de cetăţean, cel în slujba căruia se află în permanenţă poliţistul sălăjean, activități dedicate exclusiv publicului, organizate în aer liber, în curtea Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

 

Vizitatorii mici, dar și cei mai mari, au participat la ateliere interactive, au parcurs exerciții demonstrative și s-au familiarizat cu tehnica și dotarea folosită în activitatea de poliție, prezentată la standuri expoziționale. De asemenea, le-au fost prezentate autospecialele de poliție rutieră și ordine publică, o miniexpoziţie cu armamentul şi tehnica din dotarea, standuri de documentare – informare în cadrul cărora au fost distribuite pliante, broşuri şi alte materiale cu conţinut educativ – preventiv, precum și instrumentele polițiștilor criminaliști.

 

 

A fost prezentat laboratorul mobil de siguranță rutieră, un autoturism de serviciu din dotarea polițiștilor rutieri, precum și autoturismul polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor.

Totodată, alături de copii au fost și luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale împreună cu câinele de serviciu Thor, partener de nădejde al colegilor noștri.

Polițiștii le-au oferit tuturor copiilor prezenți insigne de „Polițist Junior”, dulciuri, iar colegii criminaliști le-au prezentat micuților trusele specializate și echipamentele criminalistice utilizate în descoperirea urmelor lăsate de infractori, aducându-le zâmbetul pe buze atunci când i-au amprentat și le-au oferit minidiplome de criminalist.

 Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *