300 de locuri îi aşteaptă pe elevii sălăjeni la Şcoala de poliţie din Cluj. Locurile destinate sălăjenilor


Elevii sălăjeni sunt aşteptaţi de 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca.

300 de locuri îi aşteaptă pe elevii sălăjeni la Şcoala de poliţie din Cluj

“În perioada aprilie – iulie 2024, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unităţi de învăţământ postliceal ale Poliţiei Române: Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” – Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca, pentru formarea agenţilor de poliţie.
Numărul de locuri, defalcat pe şcoli, este următorul: 1.340, la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” – Câmpina şi 300 la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca.
Cererile tip de înscriere, precum şi, după caz, consimţământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează şi se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.
Unităţile de recrutare vor posta pe site-ul oficial adresa de e-mail la care se vor transmite cererile-tip de înscriere. Candidaţii se pot înscrie la o singură şcoală postliceală.
În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidaţii vor depune documentele solicitate până la data de 21 mai 2024.
Lista cu unităţile de recrutare se regăseşte aici – https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale.
Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Locurile destinate sălăjenilor

Proba de evaluare a performanţei fizice va fi susţinută în perioada 25 – 31 mai 2024, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie, astfel:
– Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
– Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;
– Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;
– Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” Oradea – pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;
– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea;
– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni – pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.
Proba de evaluare a cunoştinţelor se va susţine la unităţile de învăţământ pentru care au optat, de către candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice.
Candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice vor susţine proba de evaluare a cunoştinţelor la data de 15 iunie 2024, iar rezultatele obţinute vor fi aduse la cunoştinţa candidaţilor prin postarea pe site-ul oficial al unităţii de învăţământ pentru care optează, până la data de 16 iunie 2024.
Proba de evaluare a cunoştinţelor constă într-un test grilă cu întrebări din disciplinele: limba română, limbă străină, legislaţie specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului, educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.
La limba străină, candidatul optează, prin cererea-tip de înscriere la concursul de admitere, pentru una din următoarele discipline: limba engleză sau limba franceză.
Examinarea medicală se realizează în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 19 iunie – 12 iulie 2024.
Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 19 iulie 2024.
Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI:  https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/, precum şi pe site-urile fiecărei instituţii de învăţământ:
Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina – http://www.scoalapolitie.ro/
Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca- http://www.scoalapolcj.ro/.


One thought on “300 de locuri îi aşteaptă pe elevii sălăjeni la Şcoala de poliţie din Cluj. Locurile destinate sălăjenilor

  1. Pingback: Ora Sălajului

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *