60 de misiuni ale ISU Sălaj în weekend. Multe vieţi şi bunuri salvate


ISU Sălaj a avut în weekend 60 de misiuni, care s-au încheiat cu salvarea unor vieţi şi bunuri.

“În ultimele trei zile, echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au desfășurat 60 de misiuni.

Echipajele SMURD au gestionat un număr de 46 de misiuni, care au constat în acordarea primului ajutor medical calificat de urgență și transportarea la spital a persoanelor cu traumatisme sau cu probleme medicale grave.

În perioada 12-14.04.2024, salvatorii sălăjeni au intervenit pentru stingerea a 2 incendii manifestate la arderi necontrolate de litieră, pășune împădurită și vegetație uscată în localitățile Aghireș și Voivodeni. În urma acestora au fost afectate aproximativ 5 hectare de teren, iar în sprijin, în localitatea Voivodeni au intervenit și voluntari din cadrul comunității Dragu.

Duminică dimineața, serviciile profesioniste alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Sărmășag au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care s-a produs în localitatea Bocșa, unde acoperișul unei case de locuit a fost cuprins de flăcări. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost necurățarea corespunzătoare a coșului de fum. A ars o parte din structura acoperișului casei și bunuri materiale depozitate în pod.

De asemenea, echipajele operative au gestionat prompt 2 situații de urgență generate de producerea unor evenimente rutiere în localitățile Perii Vadului și Popeni.

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari au efectuat controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, acțiuni de informare preventivă în teren și alte tipuri de misiuni în sprijinul comunității.

Nu uitați că puteți consulta platforma națională de pregătire în situații de urgență prin accesarea linkului https://fiipregatit.ro

Totodată, informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență găsiți și pe aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play”, transmite ISU Sălaj.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *