Alertă de la autorități! Toți posesorii de sisteme Android, amenințați de atacatorii cibernetici


Autoritățile din România anunță că a fost identificat un nou tip de malware conceput pentru sistemele Android. Sub denumirea Rafel RAT, acesta conferă atacatorilor capacitatea de a gestiona dispozitivele infectate de la distanță, fără ca proprietarii acestora să fie conștienți de prezența sa. Malware-ul poate evita detecția pentru perioade extinse, ceea ce îi sporește eficiența în cadrul atacurilor. Recent, acesta a fost semnalat ca fiind prezent și în România, face cunoscut Instituția Prefectului Judeșului Sălaj.

Rafel RAT reprezintă o amenințare cibernetică majoră, ce poate fi folosită pentru spionaj și atacuri ransomware sofisticate. Evoluția sa de la un simplu instrument de spionaj la un malware multifuncțional reflectă adaptabilitatea și pericolul pe care îl reprezintă pentru utilizatorii de dispozitive cu sistem de operare Android.

Detalii referitoare la istoricul aplicației, modus operandi și recomandări de securitate se pot găsi pe site-ul DNSC: ALERTĂ: Rafel Remote Access Tool (RAT) – o amenințare cibernetică ce vizează utilizatorii de Android (dnsc.ro)Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *