Amenzi de 167.000 ale poliţiştilor de 1 Mai şi Paşti


Poliţiştii sălăjeni au aplicat sute de amenzi în valoare de 167.000 de lei, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşti.

Rezultatele acțiunilor desfășurate de polițiștii sălăjeni, în minivacanța de 1 Mai și de sfintele Sărbători de Paști.

În contextul minivacanței de 1 Mai și cu prilejul sfintelor sărbători pascale, polițiștii sălăjeni au fost la datorie, pentru protecția întregii comunități și pentru a putea interveni prompt în caz de pericol.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 1 – 6 mai a.c., poliţişti sălăjeni au acționat în echipe mixte alături de reprezentanți ai altor structuri din cadrul M.A.I pentru ca minivacanţa să fie petrecută în siguranţă de către cetățeni, iar manifestările religioase organizate în judeţul Sălaj să se desfăşoare fără evenimente nedorite.

Astfel, au fost desfășurate 102 filtre și 42 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat, în care au fost implicați peste 300 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de la acțiuni speciale, 178 de jandarmi, 12 polițiști locali și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor desfășurate pe parcursul celor șase zile, polițiștii sălăjeni au legitimat 1.318 persoane, au verificat 1.011 autovehicule, au efectuat peste 600 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri și au aplicat, în total, 562 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 166.805 lei.

Din totalul sancțiunilor, 425 au fost aplicate în urma neregulilor constatate pe șoselele sălăjene, 122 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991, iar 15 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

De asemenea, în această perioadă, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 au fost primite peste 150 de solicitări, la care polițiștii au intervenit cu operativitate.

Totodată, au fost înregistrate 97 de infracțiuni, dintre care 16 la regimul circulației rutiere, 34 de infracțiuni contra persoanei, 33 contra patrimoniului și 12 infracțiuni de altă natură.

Ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 57 de permise de conducere și au retras 19 certificate de înmatriculare.

În această perioadă, zilnic, poliţiştii rutieri au acţionat pe întreaga rețea de drumuri din județ pentru fluidizarea traficului şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Polițiștii sălăjeni vor continua acțiunile și în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității şi, totodată, sunt pregătiți să intervină ori de câte ori situaţia o impune.



Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *