Atelier de creație – decorare vase ceramice, la Zalău


Un nou cerc de decorare a vaselor ceramice se va desfășura, începând din 24 mai 2024, odată pe lună, în zi de vineri, între orele 17-21, la sediul EMKE – strada Crasnei nr. 55, Zalău.

Atelierele de creație, inițiate de asociație și susținute cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, vor avea loc sub îndrumarea artistului plastic Szabó Attila.

La prima întâlnire din data de 24 mai, cursanții vor putea decora o ploscă și un vas pentru friptură, care ulterior vor fi glazurate, arse și vor rămâne la participanți.

”În urma succesului din anul trecut al programului nostru, reluăm activitățile de atelier oferindu-ți posibilitatea participării cu speranța că vei avea parte de plăcerea decorării vaselor ceramice în timp ce vei învăța tehnicile tradiționale și contemporane de decorare ale acestora”, spune Szabó Attila, coordonatorul atelierului.

Cu aceste ateliere creative se dorește atragerea atenției asupra frumuseții vaselor ceramice, atât a celor lucrate altădată de renumiții olari zălăuani, cât și asupra celor realizate în prezent, adaptate nevoilor casnice și decorative.

Întrebări și informații, pe pagina de facebook a coordonatorul atelierului –  https://www.facebook.com/szabo.attila.9.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *