Averse și descărcări electrice, în această după-amiază, în Sălaj!


În cursul acestei după-amiezi și al serii, la început în nordul și centrul Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, iar apoi în Maramureș, nordul Crișanei și nord-vestul Transilvaniei, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat.

În aceste regiuni, vor fi perioade cu averse – ce pot avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie (rafale de până la 55-75 km/h) și izolat grindină de mici și medii dimensiuni (diametrul maxim ~ 1-2 cm). În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și punctiform, cu precădere în zonele montane, 25-35 l/mp.

Dacă în zilele trecute nu se prevedeau fenomene importante în această săptămână, potrivit noilor actualizări, astăzi, după orele 17,00 – 18,00,  cresc șansele de apariție a averselor însoțite de descărcări electrice în județul nostrum, acertizează cei de la Severe Weather Alert – Salaj.

Astfel, cu precădere în vestul, centrul și nordul  județului (posibil local și în rest, dar șansele scad treptat de la vest spre est) se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului ce pot avea aspect de vijelie și izolat grindină de mici dimensiuni.

Fenomenele se vor manifesta la nivel local și au o șansă de producere de circa 50-55%.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *