Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj sărbătorește Săptămâna Națională a Bibliotecilor printr-un program variat


Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj sărbătorește, în perioada 22-26 aprilie 2024, Săptămâna Națională a Bibliotecilor, printr-un program ce va reuni bibliotecari, cititori, colaboratori și prieteni ai bibliotecii.

”Ne bucurăm că și în acest an putem oferi sălăjenilor un program extrem de variat, cu ocazia Săptămânii Naționale a Bibliotecilor, care reunește Ziua Bibliotecarului și Ziua Cărții! Am pregătit tururi ghidate de bibliotecă, ateliere, povești, activități cu publicul în toate secțiile, momente muzicale și expoziții, dar și o ieșire a proiectului „Cu cartea pe uliță”, în Aghireș. Tot cu această ocazie, am lansat și Săptămâna fără penalizări, adresată tuturor cititorilor care au întârziat sau au uitat să restituie cărțile la bibliotecă la timp. Astfel, până pe 1 mai 2024, nu se vor percepe taxe de penalizare pentru întârzierea la returnarea documentelor împrumutate, spune Mariana Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj.

Marți, 23 aprilie 2024, atunci când se va sărbători și Ziua Bibliotecarului, se vor organiza o serie de activități speciale. Începând cu ora 15.00, pe platoul din fața Secției Tineri&Adulți vor avea loc ateliere de creație, expoziții de carte și pictură, iar de la ora 17,00, elevii Liceului de Artă „Ioan Sima” Zalău invită sălăjenii să se bucure de un vernisaj al lucrărilor lor și un recital de excepție.

Evenimentul de marți este organizat în colaborare cu Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău și Casa Municipală de Cultură Zalău.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *