Copiii sunt chemați în ”Vacanță la Muzeu”


Programul educațional ”Vacanță la Muzeu”  continuă, și în 2024, cu o ofertă diversificată de ateliere și activități pentru copii.

Activitățile se desfășoară în patru serii de câte 25 de participanți, în perioada 1 – 26 iulie 2024:

Seria I – perioada 1 – 5 iulie 2024 – ,,Meșteșuguri de altădată din lumea satului” – se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 ani (împliniți) – 12 ani.

Ateliere de țesături și de confecționat accesorii tradiționale din mărgele și brățări.

Seria II – perioada 8 – 12 iulie 2024  – ,,Artefactul și povestea lui’’ – se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 ani (împliniți) – 12 ani.

Ateliere creative prin care copiii se familiariză cu obiectele ce făceau parte din vesela dacică şi obiectele de iluminat din lumea romană, realizând replici după opaițele romane şi vasele dacice din patrimoniul muzeului. De asemenea, vor descoperi elemente de arhitectură decorativă și utilitatea acestora, realizând mici fragmente de mozaic din diferite materiale.

Seria III – perioada 15 – 19 iulie 2024 –  ,,O lume colorată’’ –  se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 – 9 ani.

Prin joc, creativitate și bună dispoziție, se descoperă fascinanta lume a culorilor din natură, printr-un studiu al florei și al faunei, imortalizate pe pânză de micii artiști.

Seria IV – perioada 22 – 26 iulie 2024 – ,,Muzeul copiilor’’ – se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 – 12 ani.

Multă bună dispoziție, îndemânare și creativitate sunt ingredientele prin care se pătrunde  în lumea fascinantă a obiectului de patrimoniu.

Acest program se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 ani (împliniți) și 12 ani. Din cauza spațiului limitat, derularea programului se face cu câte 25 de copii/serie. La înscriere, fiecare copil optează pentru o singură  serie de activități.  În cazul în care dorește să participe la mai multe serii de activități, accesul se va realiza în funcție de locurile rămase neocupate, după perioada de înscriere.

Locul de desfășurare: Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, strada Unirii nr. 9.

Taxa de participare: 100 lei/săptămână/copil – plata taxei de participare se achită integral la începutul săptămânii, la prezentarea copilului la activitate. Taxa achitată integral pentru întreaga săptămână nu se restituie în cazul absenței copilului de la activități.

Înscrierile se realizează în perioada 19 – 28 iunie 2024, între orele 8.00-16.00, telefonic, la numărul: 0260.612.223Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *