”Cu cartea pe uliță”, după ce Biblioteca Județeană Sălaj a câștigat 10.000 euro din fonduri nerambursabile


Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj a câștigat un nou proiect din fonduri nerambursabile, în cadrul programului The Europe Challenge 2024: Libraries, Communities and Democracy, finanțat de European Cultural Foundation.

În valoare de 10.000 de euro, proiectul își dorește să ducă poveștile din Biblioteca Județeană în cât mai multe comunități din județul Sălaj.

 „Am aplicat pentru acest grant cu gândul la un alt proiect drag sufletului nostru: Cu cartea pe uliță, care, în mai puțin de un an, a ajuns la peste 3.000 de copii din 37 de localități sălăjene! Comunitatea a fost atât de încântată de activitățile noastre, încât ne-am dorit să putem continua și în acest an. Așa s-a născut Travelling Library sau Cartea pe uliță, ediția 2024. Vom organiza sesiuni de lectură și ateliere intercative de creație artistică, vom vorbi despre cărți și eroi neînfricați, ne vom scrie propriile povești și vom demonstra încă o dată, că bibliotecile sunt mai vii ca niciodată”, spune  Mariana Marian, managerul Bibliotecii Județene Sălaj.

Travelling Library este unul din cele 55 de proiecte declarate câștigătoare, din aproape 130 care s-au înscris în cursă.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *