Dacă udați grădina, alții pot rămâne fără apă


Activitățile de grădinărit, zootehnie, folositul apei potabile din rețeaua publică pentru udat peluze, pentru piscine etc. în timpul sezonului canicular-secetos sunt strict interzise! Anunțul vine din partea autorităților care fac apel către cetățeni să fie responsabili și să folosească apa potabilă din rețea strict pentru nevoile de bază din gospodărie.

Lipsa apei potabile în unele cartiere și străzi din municipiul Zalău, precum și în mai multe localități din județ a creat multe nemulțumiri în rândul consumatorilor, aceștia fiind revoltați de întreruperile repetate din ultimele zile.

Reprezentanții Companiei de Apă Someș SA suțin, printr-un anunț public către cetățeni, că folosirea iresponsabilă a apei potabile pune în pericol alimentarea cu apa a celorlalți utilizatori, concetățenii aflați la capetele de rețea putând să rămână fără niciun pic de apă de băut, spălat și nevoile casnice de bază.

Legislația actuală descurajează utilizarea apei din sistemul public de alimentare cu apă pentru alte scopuri decât pentru cele strict gospodărești. Legislația spune că se poate “utiliza apa numai pentru folosințele prevăzute în contractul de furnizare a serviciului”, iar folosirea apei pentru grădinărit sau agricultură NU este permisă prin contract. Utilizatorii sunt de asemenea obligați să folosească apa eficient și rațional, prin încadrarea în normele de consum pe persoană.

În cazul în care utilizatorii apei pentru grădinărit, udat curți etc. este posibil ca operatorul să fie nevoit să furnizeze apa după program la toți utilizatorii!!

Atenție! Nerespectarea “de către utilizatori de apă a obligațiilor legale care le revin privind gospodărirea rațională a apei” constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 75.000 lei la 80.000 lei, pentru persoane juridice, și cu amendă de la 25.000 lei la 30.000 lei, pentru persoane fizice.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *