La DecumAna, la Moigrad, ești primit cu brațele deschise și cu o mâncare atât de bună…


Când ești între oameni, mănânci frumos, că așa zic bunele maniere. Însă când totul e atât de bun, n-ai cum să nu mormăi: ”Cât de bună-i mâncarea!”. Iar mâncarea pregătită la DecumAna e absolut delicioasă. Apoi, când o vezi pe Ana privindu-te cu căldură, te simți ca acasă, așa că mormăitul prinde curaj și se transformă în cuvinte de-a binelea: ”Băă, ce bună-i mâncarea!…”

Nu știu cum se acordă stelele la restaurante, ce contează mai mult – locul, mâncarea, oamenii, cine merită 1 stea, cine 5 stele. DecumAna, primul punct gastronomic local din Moigrad, Sălaj, merită 5 stele aurii, fără doar și poate. Și pentru mâncare, și pentru oameni.

”Am venit pentru Ana”… ”Pentru Ana am venit”… Asta spuneau oamenii care intrau, rând pe rând, în curtea casei la numărul 167/A. Și a fost de ajuns ca să îți dai seama că înainte de toate contează omul. Apoi, după ce guști din mâncarea pregătită de gazde, și îți lingi degetele (și la propriu, și la figurat), adaugi: ”Ce bună-i mâncarea… Cât e de bună…”

”Azi e între prieteni”, a spus Daniel Stejeran, cel care, prin ADI Țara Silvaniei, a pus umărul serios la deschiderea oficială a Punctului gastronomic local. Între prieteni a însemnat vreo 70 de oameni. Și chiar a fost o atmosferă prietenească, nimic formal, foarte lejer totul, iar în centrul atenției – mâncarea. Nu aveai cum altfel, atunci când pe mesele din cortul așezat în curtea casei tot felul de mâncăruri te făceau să înghiți în sec de poftă.

Toate ingredientele sînt naturale, iar gustul… delicios! Cine poate să mănânce aici, în grădina Punctului Gastronomic Local Decumana, de la Moigrad-Porolissum? Oricine. Tot ce trebuie să faci e o rezervare telefonică la numărul 0762 859306. Informații și detalii pot fi accesate și pe pagina de facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=61556129746913.

– Articolul complet pe Reporter pur și simplu –

Delicios! La DecumAna, la Moigrad, ești primit cu brațele deschise și cu o mâncare atât de bună…Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *