Două licee din Sălaj, fără niciun elev promovat la Bacalaureat în 4 ani


În Sălaj sunt mulţi elevi şi licee de prestigiu, cu rezultate excelente la învăţătură, dar există şi elevi şi licee codaşe, cu rezultate nu numai modeste, ci chiar şi proaste.

Vezi şi:

Medalii de aur şi bronz în ţară şi străinătate pentru elevi de la CNS Zalău

Spre exemplu, conform datelor Ministerului Educaţiei, în judeţul Sălaj există două licee care n-au avut niciun elev promovat la examenul de Bacalaureat în ultimii 4 ani. Cele două unităţi de învăţământ sunt Liceul tehnologic nr 1 din Surduc şi Şcoala profesională “Petru Maior” din Nuşfalău.

De altfel, per ansamblu, liceele sălăjene nu excelează la promovarea examenului de Bacalaureat, Sălajul având anul trecut o rată de promovabilitate de doar 70,7%, cea mai mică în comparaţie cu judeţele limitrofe şi una dintre cele mai mici din ţară.

La nivel naţional, în 2023, candidații din 29 de licee de stat n-au promovat examenul național de Bacalaureat, potrivit datelor Ministerului Educației. În 2022, 20 de unități de învățământ n-au avut niciun candidat care să ia examenul de Bacalaureat. În 2021 au fost 22 de astfel de unități de învățământ, iar în 2020 erau 20 de licee fără niciun candidat promovat la bac.

În 2023, în ţară cea mai mare rată de promovabilitate la Bacalaureat a fost în Cluj, cu 87,2%, iar cea mai mică, în Ilfov, cu 54, 9%. În Sălaj a fost 70,7%.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *