Poliţiştii sălăjeni au prins un clujean care a vândut în mai multe rînduri droguri de risc şi de mare risc unor sălăjeni.
“La data de 7 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Sălaj, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat din municipiul Cluj-Napoca, cercetat pentru trafic de droguri de risc şi mare risc.
Acesta a fost prins în flagrant delict, în municipiul Cluj-Napoca, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 60 de grame mefedronă (4-MMC, drog de mare risc), porţionate în 12 plicuri, în schimbul sumei de 5.000 de lei. Totodată, au fost descoperite şi indisponibilizate un telefon mobil şi o cartelă SIM.
Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada februarie 2022 – prezent, acesta ar fi procurat şi comercializat diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc (canabis, 3-CMC – cunoscut sub denumirea generică de cristal, 4-MMC, cunoscut sub numele de mefedronă), către persoane din judeţele Sălaj, Cluj şi Satu Mare, în schimbul unor sume de bani.
De asemenea, la aceeaşi dată, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară, în municipiul Cluj-Napoca, la imobilul bărbatului cercetat, în urma căreia au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 340 de grame de canabis, 23 de grame de substanţă cristalină (4-MMC şi 2-MMC), un cântar electric de precizie şi 698 de plicuri de tip zip-lock neutilizate, precum şi alte mijloace de probă.
7 mandate de aducere
Totodată, au fost puse puse în aplicare 7 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, pentru audieri.
Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reţinerea pentru 24 de ore, faţă de bărbatul depistat în flagrant delict cu droguri de mare risc, iar astăzi, 8 mai, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj cu propunerea de arestare preventivă a acestuia.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, unui echipaj canin din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj şi de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, informează Poliţia Română.