Drumuri județene din Sălaj, modernizate printr-un proiect de aproape 84 milioane de euro


79 de km de drum județean vor fi modernizați datorită unui proiect al cărui contract a fost semnat între ADR Nord-Vest și Consiliul Județean Sălaj.

Prin proiectul în valoare de 83,8 milioane de euro, din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, vor fi realizate lucrări de îmbunătățire a elementelor geometrice, vor fi reabilitate structurile rutiere și podurile, iar pentru pietoni, vor fi extinse trotuarele sau traseele dedicate acestora.

Drumurile implicate în procesul de reabilitare și modernizare sunt pe raza următoarelor localități: Chendrea – Gălpâia – Zalha – Bezded – Cernuc – Bogdana – Buciumi – Agrij – Românaşi – Halmășd – Cerâșa – Cosniciu de Jos – Ip – Zăuan Băi – Camăr – Nușfalău – Boghiș – Valcău de Jos – Petrindu – Tămașa – Cuzăplac – Almașu – Babiu – Mesteacănu.

”Cei 38,000 de călători ai drumurilor care străbat Țara Silvaniei vor avea parte de condiții de trafic mai bune datorită proiectului al cărui contract a fost semnat între ADR Nord-Vest și Consiliul Județean Sălaj”, se arată într-un comunicat transmis de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.

La finalul proiectului, preconizat pentru decembrie 2029, toată comunitatea din județ, dar și din regiune va beneficia de un sistem de drumuri reabilitate și modernizate, care vor aduce un plus de valoare în tot ceea ce înseamnă transport sigur, timp economisit și turiști mulțumiți de faptul că pot vizita Țara Silvaniei într-o manieră care să cinstească bogățiile din zonă”, se arată într-un comunicat transmis de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.

Siguranța rutieră va fi îmbunătățită prin elementele nou-construite sau reabilitate, precum cele 11 poduri sau cele 43 de stații pentru transportul interjudețean. Pentru autovehiculele electrice sunt prevăzute 2 stații de încarcare rapidă, și datorită acestui proiect de infrastructură rutieră, numărul de mașini care vor străbate drumurile județene incluse în planul de modernizare va crește cu 50%, până la 7500 de mașini pe zi. Iar cei aproape 75,000 de turiști care vor să viziteze siturile arheologice sau alte obiective turistice din județ, acest proiect este o veste excelentă, care va permite ca toate excursiile sau drumețiile care se vor face prin Țara Silvaniei să se realizeze în condiții de siguranță maximă.

Reabilitare și modernizare drumuri din Țara Silvaniei – Cod SMIS 306247 este un proiect finanțat prin Prioritatea 5 – O regiune accesibilă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, și corespunde obiectivului de politică – O Europă mai conectată.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *