Egalitate de gen. O femeie şi un bărbat au băut cot la cot şi s-au urcat la volan


Dacă e vorba de băutură, cel puţin în Sălaj şi cel puţin de această dată nu se pune problema discriminării pe motiv de sex, fiindcă şi femeile şoferiţe beau cot la cot cu bărbaţii şi apoi se avântă în trafic, la volan.

 

Cercetată penal pentru conducere sub influența alcoolului

 

“Marți, 9 aprilie a.c., la ora 23.00, pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Zalău, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de o femeie de 47 de ani, din Zalău.

În urma testării acesteia cu aparatul etilotest, s-a constatat că femeia prezenta o concentrație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătoarei auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului.

Bărbat băut la volan şi cu remorcă neînmatriculată

Depistat în trafic, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice, un autoturism cu care tracta o remorcă neînmatriculată, cu număr fals de înmatriculare.

Marți, 9 aprilie a.c., la ora 17.35, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Zalău au depistat în trafic un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism cu remorcă, condus de un bărbat de 59 de ani, din comuna Meseșenii de Jos, județul Sălaj.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că remorca era neînmatriculată, având montate plăcuțe cu un număr de înmatriculare atribuit unui alt autoturism, care figurează radiat din Spania.

Totodată, în urma testării conducătorului ansamblului de autovehicule cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, în consecință, acestuia fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Zalău au întocmit în cauză un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”, informează IPJ Sălaj.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *