Festival al pălincii la Zalău. Unul din produsele sălăjene cele mai cunoscute din România


Prima ediţie a unui festival al pălincii va fi organizată, în 25 mai, la Zalău, de către o o companie privată, în colaborare cu administraţia locală, conform unei hotărâri de consiliu local care a fost adoptată joi.
“Pălinca are o tradiţie de câteva sute de ani, existând dovezi ale producerii ei încă din secolul al XVIII-lea. Sate întregi din Sălaj, mai cu seamă din zone mai izolate, cu relief mai accidentat, şi-au bazat existenţa pe producerea acestei băuturi. Pălinca este unul din produsele sălăjene cele mai cunoscute din România, premiate la diverse concursuri naţionale şi internaţionale. Municipiul Zalău şi judeţul Sălaj sunt renumite la nivel naţional şi chiar internaţional, datorită acestei băuturi, realizată din diverse fructe cultivate aici”, se arată în raportul de specialitate ce a însoţit proiectul de hotărâre aprobat.
Potrivit sursei citate, promovarea acestui produs sălăjean, în rândul comunităţii şi al turiştilor, va asigura creşterea vizibilităţii municipiului Zalău şi a judeţului Sălaj, pe harta României.
Festivalul Pălincii – Zalău 2024 va avea loc în 25 mai, în zona pietonală din centrul oraşului.


Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *