Florian Florian, Greucean logician


După ce a rezolvat în Sălaj toate treburile de care e responsabil guvernul în judeţul pe care îl reprezintă, subprefectul Florin Florian s-a pus pe postări pe Facebook.

Postez, deci prestez

N-a fost zi în ultima vreme în care să nu posteze câte ceva, ba cu cele sfinte -că, poate-poate, dă Domnul, -deşi, cum se ştie, el dă, dar nu bagă-n straiţă-, ba cu sinele fizic -portret pe fond negru-, ba cu ziua poliţiştilor, cărora le urează succes la amenzi. Şi zice aşa, subprefectul: “La mulți ani și mult succes tuturor #polițiștilor sălăjeni în nobila lor misiune!

Momentul înmânării drapelului cu sigla Steagului Agiei Marelui Agă, Mihăiță Filipescu, de către domnitorul Grigore Dimitrie Ghica a reprezentat evoluția administrativă pentru o #viață_mai_sigură în fiecare comunitate!”.

Recitim, sintetic, ultima frază, “momentul înmânării drapelului (…) a reprezentat evoluția administrativă”.

Recitim şi iar recitim: “Momentul a reprezentat evoluţia”. Acuma, ştim că Florin Florian nu e din sculă de Manolescu, Patapievici sau Pleşu, ca să ne zică ceva dibaci în limba română, dar poate că ceva logică o fi făcut la şcoala aia a sa de dans şi bune maniere. Fără să-i invocăm pe Democrit, Platon, Socrate sau Aristotel -pe care suntem convinşi că Florin Florian i-a studiat din scoarţă-n scoarţă- ne întrebăm ca proştii elementari: cum un moment, MOMENTUL, să reprezinte EVOLUŢIA? Păi, ori e moment, ori e evoluţie, un proces?!

Logică de miliţian, dai cu capul de pulan

Şi ca să nu se supere prea tare pe noi, îi spunem un banc cu logica: Un miliţian (M1) îl întreabă pe un coleg (M2)de-al său: tu ştii ce e logica? Nu, zice M2. Hai, te rog, explică-mi şi mie.

M1: mă, e ceva foarte complicat, nu cred că înţelegi. M2: Hai, te rog, să învăţ şi eu ceva. M1: bine… Fii atent: Ai acvariu acasă? M2: da. M1: Înseamnă că-ţi plac peştii. M2: da, dar de unde ştii? M1: Păi, e logic, dacă ai acvariu, înseamnă că-ţi plac peştii. M1: dacă-ţi plac peştii, înseamnă că mai megi din când în când la pescuit…

M2: Extraordinar, da, merg; de unde ştii, mă urmăreşti? M1: nu te urmăresc, dar e logic că dacă îţi plac peştii mei mergi la pescuit. Şi dacă mergi la pescuit, mai duci câte o gagică cu tine, să nu stai singur pe malul apei… M2: da, normal, dar de unde ştii şi asta? Sigur mă urmăreşti… M1: nu te urmăresc, dar e normal, logic, să mai duci câte o femeie cu tine, săâi alunge singurătatea pe malul apei. Şi dacă duci câte o femeie, înseamnă că nu eşti homosexual… M2: Normal că nu-s, îmi plac femeile. Şi-mi plac mai mult ca peştii…

Bucuros că a învăţat logica, M2 merge, ţanţoş, la un alt coleg miliţian, şi-l întreabă: mă, tu ştii ce e logica? M3: nu, nu ştiu. M2: cum să-ţi zic, e ceva foarte complicat… M3: te rog să-mi zici şi mie, să învăţ ceva. M2: nu cred că poţi să înţelegi ce e logica, că abia am înţeles eu… M3: te rog mult, să învăţ şi eu logică, că şi aşa zice toată lumea că-s prost… M2: Bine, mă, încerc, deşi nu cred că ai cum să înţelegi la mintea ta. Fii atent: ai acvariu acasă? M3: nu! M2: înseamnă că eşti homosexual!

Apropo, domnule subprefect, aveţi acvariu acasă?

locGică ContraLasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *