Angajaţii Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Sălaj au organizat, marţi, un miting de protest în faţa instituţiei, nemulţumiţi de nivelul scăzut de salarizare, dar şi de faptul că sunt tot mai puţini angajaţi şi fac faţă cu greu volumului de muncă.
Revendicările protestatarilor
Protestatarii s-au adunat în faţa instituţiei şi au purtat afişe cu revendicările lor (vezi foto)
“Suntem ultimii din grila justiţie ca salarizare. Noi ne dorim şi eliminarea acelor discrepanţe salariale între grupele din Ministerul Justiţiei, dorim sporurile de care noi nu beneficiem şi la care avem dreptul.
Nu suntem aici întâmplător, suntem pentru că de ani de zile nu s-au majorat salariile, nu s-au făcut angajări.
Noi am încercat în diferite forme să ajungem la Ministerul Justiţiei, probabil că aşa vom reuşi să fim auziţi, prin mitingul la nivel naţional, care va avea loc în data de 26 aprilie. Până atunci, ne manifestăm fiecare ORCT în judeţul lui, în aceste trei zile. Înaintea acestor trei zile am avut greva japoneză, tot o formă de manifestare pentru a ne face auziţi şi a ni se îndeplini doleanţele pe care, cine ne cunoaşte, ştie că le merităm. De noi depinde un întreg judeţ, toate afecerile din judeţ, toate modificările agenţilor economici trec prin Registrul Comerţului.
Deci, nu suntem o instituţie oarecare, nu suntem o instituţie mică, suntem o instituţie de care alţii depind şi noi ne dăm silinţa ca să fim la nivelul aşteptărilor. Însă, atâta timp cât numărul de persoane este din ce în ce mai restrâns, atâta timp cât nivelul de salarizare este scăzut, atâta timp cât nivelul de stres este maxim şi nu se iau măsuri, a fost singura cale prin care să ne facem auziţi. A ajuns cuţitul la os şi de aceea suntem aici”, a declarat, pentru Ora Sălajului, Ilieş Gheorghina Luminiţa, reprezentantul salariaţilor.
Potrivit protestatarilor, nu au mai beneficiat de majorări salariale din 2017, an din care nu s-au mai făcut nici angajări, numărul angajaţilor aproape înjumătăţindu-se, de la 20 la 13 persoane.
Alte forme de protest
După greva japoneză din perioada 18-22 aprilie, protestatarii organizează mitinguri în perioada 23-25 aprilie, în 26 aprilie urmând a fi organizat un miting la sediul Ministerului Justiţiei, iar din luna august va fi declanşat conflictul colectiv de muncă.