FOTO. Elevule, nu fi trist, fă-te poliţist. Ai gratis haine, casă, masă, de nimic nu-ţi pasă


O ofertă imbatabilă, mai als pentru vremurile grele din punct de vedere economic, îi şteaptă pe elevii sălăjeni din partea şcolilor de poliţie, care oferă, pe timpul şcolarizării, toate cele trebuitoare elevilor, de la haine, până la cazare şi masă.
Vezi şi:

Ai gratis haine, casă, masă, de nimic nu-ţi pasă

În acest sens, o echipă a IPJ Sălaj a prezentat, luni, tinerilor zălăuani dornici de informaţii în acest sens, o ofertă educaţională pentru ei care doresc să devină poliţişti.
Desfăşurăm această activitate în contextul oraganizării admiterii în unităţile de învăţământ postliceal ale Ministerului Afacerilor de Interne. În cadrul acesteia, noi promovăm profesia de poliţist şi oferim celor interesaţi toate informaţiile de care au nevoie cu privire la admitere, organizarea exsaamenelor, precum şi la modul de desfăşurare a activităţilor şcolare.
Principalul avantaj în profesia de poliţist este că tot timpul poţi să fii în folosul cetăţenilor, obiectivul nostru principal fiind protejarea comunităţii şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă.
Şcolarizarea este gratuită, echipamentul pe timpul şcolii este gratuit, cazarea, la fel, precum şi masa. În timpul şcolii se studiază materiile de bază şi, de asemenea, elevii au parte de sesiuni de practică în care îşi pun bazele pentru cariera care îi aşteaptă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Diana Bonţe.

Elevule, nu fi trist, fă-te poliţist

“În cadrul activităților, cei interesați să urmeze o carieră în poliție au primit informaţii referitoare la perioada și criteriile de înscriere la următoarea sesiune de admitere în școlile postliceale de agenți de poliție din Câmpina și Cluj-Napoca, precum și date referitoare la ce presupune meseria de polițist.
Astfel, folosind exemple personale dar și situații întâlnite în desfășurarea activității de-a lungul timpului, polițiștii le-au oferit tinerilor o imagine de ansamblu a principalelor calități necesare a fi deținute de către doritori pentru a avea o carieră împlinită, cum ar fi: dorința de a fi în slujba oamenilor, corectitudinea, disciplina, asumarea responsabilității sau empatia și le-au prezentat, totodată, și elemente specifice ale domeniilor prezentate.
Persoanelor interesate să urmeze o carieră în Poliție le readucem în atenție următoarele:
Concursul de admitere se realizează pentru următoarele unități de învățământ:
– Şcoala de Agenți de Poliție „VASILE LASCĂR”  Câmpina (1.340 de locuri);
– Şcoala de Agenți de Poliție „SEPTIMIU MUREŞAN” Cluj-Napoca (300 de locuri).

Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală a M.A.I.

Cererile tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024, pe adresa de e-mail: resurseumane@sj.politiaromana.ro .
Depunerea dosarelor de recrutare în volum complet se va realiza până la data de 21 mai 2024, în intervalul orar 09:00-15:00 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică) la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, strada Tudor Vladimirescu, nr. 16/A, din municipiul Zalău.
Aceste informații pot fi consultate accesând site-ul: https://sj.politiaromana.ro/ro/, la secțiunea Carieră/Admitere 2024, sesiunea aprilie-iulie 2024.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj vor desfășura, și în perioada următoare, activități de promovare a misiunilor polițiștilor și a specificului profesiei de polițist, în special în rândul tinerilor.
În perioada aprilie – iulie 2024, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unităţi de învăţământ postliceal ale Poliţiei Române: Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” – Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca, pentru formarea agenţilor de poliţie.
Numărul de locuri, defalcat pe şcoli, este următorul: 1.340, la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” – Câmpina şi 300 la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca”, se arată şi într-o informare a IPJ Sălaj.


One thought on “FOTO. Elevule, nu fi trist, fă-te poliţist. Ai gratis haine, casă, masă, de nimic nu-ţi pasă

  1. Pingback: Ora Sălajului

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *