FOTO. Incendiu şi două explozii la un depozit de carburant din Jibou. Exerciţiu de plan roşu al ISU Sălaj


Un incendiu, urmat de două explozii la un depozit de carburant din Jibou. Acesta a fost scenariul unui exerciţiu de activare a planului roşu, derulat de ISU Sălaj.

“Pentru a fi cât mai bine pregătiți și a face față cu brio oricărei situații neprevăzute, cadrele militare ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj organizează și desfășoară periodic exerciții în teren în vederea antrenării forțelor și perfecționării modului de intervenție atât a personalului operativ, cât și a structurilor de management.

Astfel, în cursul zilei de joi, 25.04.2024, s-a desfășurat un exercițiu de nivel tactic cu mijloace și forțe în teren, la o unitate comercială cu profil de activitate ambalare, îmbuteliere gaze petroliere lichefiate (GPL), transport și comercializare a acestora, în orașul Jibou.

Scenariul exercițiului a presupus producerea unui incendiu la o hală din incinta operatorului economic, urmat de 2 explozii. Având în vedere amploarea situației și numărul mare de victime, pentru optimizarea acțiunilor de răspuns s-a solicitat activarea planului roșu de intervenție la nivelul județului.

Toate operațiunile s-au derulat conform planului de desfășurare a exercițiului, alături de personal și tehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Porolissum” al județului Sălaj, Serviciului de Ambulanță Sălaj, personal UPU SMURD Zalău, echipaje ale Poliției și Jandarmeriei Sălaj și voluntari I.S.U.

Exercițiul a avut ca obiective principale perfecționarea deprinderilor privind executarea misiunilor pentru gestionarea situațiilor de urgență și evaluarea stadiului pregătirii personalului cu funcții de decizie și a grupei operative.

Mulțumim tuturor structurilor participante pentru colaborare!”, informează ISU Sălaj.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *