FOTO. Lucrătorii Muzeului Judeţean protestează. Ce vor angajaţii


Angajaţii Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, care fac parte din Sindicatul Porolissum, afiliat Federației CulturMedia și Cartel ALFA au protestat, marţi, nemulţumiţi de condiţiile salariale şi de muncă din domeniu.

Protest la expoziţie. Vrem să atragem atenţia

Vezi şi:

Vernisajul expoziției temporare „Graffiti de altădată. Scrisul cursiv la Porolissum în epoca romană”

“Dragi vizitatori,
Astăzi, cu ocazia vernisajului expoziției „Graffiti de altădată. Scrisul cursiv la Porolissum în epoca romană”, vrem să atragem atenția asupra unei probleme importante în domeniul cultural.

Ca angajați ai Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău facem parte din Sindicatul Porolissum, afiliat Federației CulturMedia și Cartel ALFA, și suntem implicați în lupta pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în instituțiile
culturale din țara noastră.

Purtăm astăzi banderole albe pentru a simboliza nevoia de schimbare și de respect față de lucrătorii din muzee și biblioteci. Aceste banderole reprezintă dorința noastră pentru un mediu de muncă mai sigur, condiții mai bune și recunoașterea valorii efortului nostru în conservarea și promovarea patrimoniului cultural alRomâniei.

Dincolo de frumusețea și bogăția istorică pe care o descoperiți în cadrul acestei expoziții, vă invităm să reflectați și să sprijiniți eforturile noastre pentru a face din domeniul cultural un loc în care lucrătorii sunt tratați cu respect și recunoaștere”, anunţă sindicaliştii.

Revendicările protestatarilor

Ei au transmis şi o serie de revendicări

“• Creșterea salariilor pentru lucrătorii din muzee și biblioteci astfel încât să dispară discriminarea salarială între angajații din cultură și celelalte domenii profesionale.

• Respectarea angajamentelor asumate pentru adoptarea și implementarea acestora.

• Îmbunătățirea condițiilor de muncă în muzee și biblioteci, inclusiv actualizarea logisticii și echipamentelor.

• Combaterea bolilor profesionale și a celor determinate de condițiile de muncă în sectorul cultural.

• Asigurarea unei finanțări adecvate pentru instituțiile culturale, pentru a putea desfășura activități relevante și de calitate.

• Recunoașterea valorii și importanței muncii în domeniul cultural, atât în plan social, cât și în plan financiar.

Vă mulțumim pentru sprijinul acordat și vă invităm să vă alăturați demersurilor noastre pentru o cultură mai susținută, solidară și progresivă pentru toți”, transmis membrii Sindicatului PorolissumOne thought on “FOTO. Lucrătorii Muzeului Judeţean protestează. Ce vor angajaţii

  1. Pingback: Ora Sălajului

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *