FOTO. Poliţiştii, despre bullying, cyberbullying, droguri, trafic de persoane și violență. De vorbă cu elevii sălăjeni


În perioada 14-17 mai a.c., la nivel național se desfășoară evenimentul “Săptămâna Școala în Siguranță”, iar polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Salaj au fost prezenți alături de elevi, pentru a le oferi recomandări cu privire la comportamentul adecvat în școli și în societate.

Scopul acestui eveniment este conștientizarea elevilor cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv, pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim.

În acest context, în perioada 14-15 mai a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, alături de polițiștii Serviciului Rutier, reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog-Filiala Sălaj și un psiholog din cadrul Colegiului Național al Psihologilor-Filiala Sălaj au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv la cinci școli din județul Sălaj.

Elevilor le-au fost prezentate aspectele legale referitoare la problematica violenței în unitățile de învățământ, a faptelor de bullying, cyberbullying, precum și a criminalității informatice, prevenirea consumului și traficului de droguri în rândul elevilor, prevenirea traficului de persoane și a victimizării prin fapte cu violență.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară continuă pe parcursul întregului an activitățile menite să sprijine comunitatea și să promoveze siguranța în rândul elevilor, printr-o serie de activități educaționale care vor fi desfășurate în instituțiile de învățământ din județul Sălaj.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *