Grevă japoneză la Registrului Comerțului


Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, inclusiv în Sălaj. Aceștia solicită Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind “instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”.

“Sindicatul declanşează proteste contra inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie, tratament disproporţionat în raport cu importanţa activităţilor derulate şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţii din ONRC în actualul context economic şi financiar marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR”, se menţionează într-un comunicat al organizaţiei sindicale.

Potrivit Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, acțiunile sindicale vor avea loc în baza unui anumit calendar. Astfel, în perioada 18-22 aprilie, angajaţii intră în grevă de tip japonez la nivel naţional, ceea ce înseamnă ca membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest şi îşi vor îndeplini toate atribuţiile de serviciu. Totodată, în perioada 23-25 aprilie, vor avea loc mitinguri la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor. În data de 26 aprilie, va avea loc un miting la sediul Ministerului Justiţiei, urmând ca din luna august să fie declanşat conflictul colectiv de muncă.

sursa foto: starsibian.ro



Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *