Iarnă în Sălaj. 30 de centimetri de zăpadă pe Măgura Priei


Stratul de zăpadă depus în ultimele zile în zonele mai înalte ale judeţului Sălaj variază de la câţiva centimetri, până la 30 de centimetri pe vârful Măgura Priei, potrivit măsurătorilor realizate de meteorologii amatori de la Severe Weather Alert – Sălaj, transmite Agerpres.
“De la 30 de grade Celsius şi vreme de plajă, la 30 de centimetri de zăpadă şi îngheţ, toate într-o săptămână. Ninsorile din ultimele 48 de ore din zonele înalte ale judeţului au dus la depunerea unui strat de unu-doi centimetri, la cota 600 – 650 metri, crescând odată cu altitudinea, până la 30 de centimetri în vârful Măgura Priei, zona cea mai înaltă din judeţ, unde de obicei avem cel mai mare strat. Totuşi pentru această perioadă a anului şi ţinând cont că din luna februarie nu am mai văzut fulgi de zăpadă în judeţ, e o surpriză să avem aşa strat consistent chiar şi la această altitudine, mai ales că pădurea deja a înverzit şi a avut de suferit după acest episod, multe crengi rupându-se sub greutatea zăpezii”, se arată, vineri, într-o postare pe pagina de Facebook a Severe Weather Alert – Sălaj.
Pasionaţii de meteorologie din judeţ, grupaţi sub titulatura Severe Weather Alert – Sălaj, au semnalat încă de miercuri prezenţa zăpezii în zonele înalte ale judeţului.
Aceştia avertizau totodată, joi, asupra temperaturilor negative, brumei şi pericolului de îngheţ în întervalul 19-20 aprilie.


Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *