În lumea florilor, la Grădina Botanică Jibou


 

E o lume fascinantă, înmiresmată, unde zambile, narcise și panseluțe sînt ca niște oaze de culoare. Da, florile ăstea le găsești în curțile multora dintre cei care locuiesc la casă. Și atunci, ce le face să fie altfel, deși aceleași?

Răspunsul e la vedere, atunci când ajungi la Grădina Botanică ”Vasile Fati” din Jibou. Un răspuns sub formă de lume din cărțile de colorat, o combinație între verdele omniprezent, sub tot felul de forme, și oazele ăstea de culori aprinse: galben, portocaliu, albastru, violet, roșu… O paletă de culori care te poartă și te tot poartă prin tot ceea ce înseamnă cromatică. Și atunci chiar și o simplă floare, una pe care o vezi mai tot timpul trecând pe lângă porțile caselor, devine altfel.

 

Nu e aceeași feerie ca atunci când înnebunesc lalelele. Însă cu atât mai mult petele ăstea de culoare sînt și mai intense. Pentru că trebuie să te apropii, să le vezi mai bine. Și atunci le simți mirosul, le vezi conturul delicat. Le vezi altfel. Și aici stă, de fapt, toată minunea naturii – în a te apropia de ea, să o descoperi de aproape.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *