În Sălaj se fură ca-n codru. Zeci de metri cubi de lemn confiscaţi şi amenzi pe măsură


În perioada 13 – 16 martie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat o acțiune în Șimleu Silvaniei și localitățile arondate, pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice.

“În cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii au verificat două societăți comerciale, au verificat 12 transporturi de material lemnos, iar pentru neregulile constatate, au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea faptică sau valorică a peste 31 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 28.375 de lei.

La data de 16 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au dispus confiscarea a peste 6 metri cubi de cherestea rășinoase, în valoare de peste 5.623 de lei, material lemnos transportat de reprezentantul unei societăți comeriale cu sediul în județul Cluj, care în timpul transportului, ar fi dezactivat sistemul de localizare al dispozitivului mobil pe care se afla avizul de însoțire a materialului lemnos.

Societatea comercială în cauză a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, în cursul săptămânii precedente, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au inventariat cantitatea de material lemnos transportat de către un operator economic, cu un ansamblu de vehicule format din autoutilitară și semiremorcă, rezultând faptul că acesta transporta cu 6,6 metri cubi cherestea rășinoase mai mult decât volumul înscris în avizul de însoțire”, informează IPJ Sălaj.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *