Încă 26 blocuri de locuințe din Zalău urmează a fi reabilitate termic. Șapte lifturi înlocuite sau modernizate


Administrația locală face demersuri pentru reabilitarea termică a încă 26 blocuri de locuințe, fiind în curs demararea procedurii de achiziție pentru servicii de elaborare documentații tehnico-economice pentru aceste blocuri. La șapte dintre aceste blocuri, lucrările de investiții vizează și înlocuirea/modernizarea lifturilor.

Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest, în calitate de Autoritate de Management Programul Regional Nord Vest 2021 – 2027 a anunțat data deschiderii apelului de proiecte pentru ”Creșterea eficienței energetice în regiune ca parte a investițiilor în sectorul locuințelor” ca fiind 10 iunie 2024, iar Primăria Municipiului Zalău face toate demersurile astfel încât să continue acest tip de investiții pentru comunitate.

În urma contractelor de finanțare semnate de Municipiul Zalău pentru creșterea eficienței energetice prin Programul Operațional Regional 2014-2020, în valoare totală de 24 milioane de lei,  1.065 de familii beneficiază de confort sporit și costuri reduse la întreținere prin reabilitarea termică a 30 de blocuri de locuințe. În cadrul acestor proiecte au fost efectuate investiții inclusiv la nivelul lifturilor (la blocurile care dețin lifturi), iar 6 dintre acestea au fost înlocuite și unul a fost modernizat.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *