Investigatii neurologice pentru adulți la Spitalul Județean de Urgență Zalău


Spitalul Județean de Urgentă Zalău face cunoscut că, începând cu luna iunie a.c., se pot efectua investigații EEG (electroencefalografie) la recomandarea medicilor de specialitate sau la solicitarea comisiilor de expertiză.

“Spitalul Județean de Urgentă Zalău vine în sprijinul pacienților cu o investigatie neurologică pentru adulți: electroencefalografie – EEG.

Începând cu luna iunie a acestui an, se pot efectua investigații EEG la recomandarea medicilor de specialitate sau la solicitarea comisiilor de expertiză.

Programările se fac de luni până vineri în intervalul orar 8-13 direct la fisierul din Ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Zalău sau telefonic la numarul 0260602217.

Pacienții programați trebuie să prezinte în ziua efectuării investigației documentele medicale prin care se solicită EEG (scrisoare medicală, bilet de externare, decizia de pensie de boală, etc)”, anunță reprezentanții instituției amintite.

Electroencefalograma (EEG) este o evaluare non-invazivă, care detectează, potentează și înregistrează activitatea bioelectrică a creierului. Celulele neuronale care alcătuiesc scoarța cerebrală și emit potențiale post-sinaptice cu valoare electrică ce pot fi preluate, înregistrate și evaluate cu ajutorul electroencefalogramei. Scopul acestei investigații este de a oferi medicului informații despre activitatea electrică a creierului în contextul unor manifestări clinice ale unei posibile afectări cerebrale.

Această metodă de investigare a activității electrice a creierului este foarte importantă în diagnosticul și monitorizarea pacienților cu epilepsie, dar și în diagnosticul altor afecțiuni neurologice de tipul encefalopatiilor, encefalitelor, tulburărilor de somn, monitorizarea gradelor de profunzime a comelor, existența unor tumori și stabilirea diagnosticului de moarte cerebrală.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *