Legea „păcănelelor” a intrat în vigoare. Disperare printre “țepari” și “consumatori”


Legea „păcănelelor”, care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mai mici de 15.000 de locuitori, a intrat în vigoare ieri, 28 aprilie 2024. Legea urmăreşte să limiteze dependenţa de jocurile de noroc şi prevede amenzi de sute de mii de lei.

Conform noilor reglementări, pentru a-și putea desfășura activitatea, operatorii de jocuri de noroc care pun la dispoziția clienților păcănele au obligația să prezinte o adeverință eliberată de primăria de pe raza teritorială a spațiului propus pentru aceste activități.

Documentul trebuie să ateste că sala de jocuri este amplasată într-o unitate administrativ-teritorială cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori.

Nerespectarea legii se pedepsește cu amenzi de la 100 la 200.000 lei, confiscarea sumelor provenite din activitatea contravențională și chiar anularea licenței de activitate.

Reamintim că Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat în 9 aprilie proiectul de lege privind jocurile de noroc. Potrivit acestui proiect, spaţiul comercial în care operatorul exploatează jocuri de noroc, dacă are amplasate mijloace de joc de tip slotmachine, trebuie să se afle într-o unitate administrativ-teritorială cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori. Dovada numărului de locuitori se face prin adeverinţă eliberată de primăria în a cărei rază teritorială se află spaţiul propus. Oraşele sălăjene Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu Silvaniei, precum şi toate comunele au o populaţie mai mică de 15.000 de locuitori, deci nu vor putea să găzduiască jocuri de noroc.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *