Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean s-au încheiat. Accesul urgențelor se face din nou prin fața clădirii


Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Zalău anunță că, începând de astăzi, 6 iunie, accesul urgențelor și a persoanelor în incinta secției care găzduiește activitatea UPU – SMURD se face prin partea din față a clădirii. “Lucrările de modernizare și extindere a Unității de Primiri Urgențe – SMURD s-au finalizat. În acest context, accesul urgențelor și persoanelor în incinta secției, se face prin partea din față a clădirii care găzduiește activitatea UPU – SMURD. Echipele de salvatori formate din medici, asistenți, infirmieri și brancardieri, sunt pregătiți să intervină pentru orice urgență care trece pragul noului UPU-SMURD”, arată sursa citată.

 

Astfel, de la o suprafață de circa 890 metri pătrați în care își desfășura activitatea în urmă cu câțiva ani, odată cu modernizarea și extinderea secției UPU-SMURD din cadrul Spitalului județean, ea a ajuns la o suprafață aproape dublă față de cea inițială, respectiv peste 1.460 mp.

 

Spațiile modernizate și cele nou create pormit organizarea unei structuri pentru efectuarea consultațiilor pediatrice, respectiv pentru tratarea cazurilor pediatrice, reorganizarea zonei de triaj unic a pacienților, reorganizându-se astfel traseele dedicate urgențelor majore, spațiile de primire și consultații pentru celelalte tipuri de urgențe, dar și cele dedicate aparținătorilor pacienților.

De asemenea, odată finalizat, proiectul permite și reorganizarea spațiului destinat resuscitării prin extinderea acestuia, dar și prin asigurarea unui nucleu de comandă și supraveghere, precum și reorganizarea ori crearea unor noi spații pentru consultații specifice, destinate examinării cazurilor ortopedice, ginecologice, celor de mici intervenții chirurgicale, precum și spații destinate investigațiilor paraclinice si imagistice.

 

Reamintim că valoarea contractului de execuție se apropie de 10 milioane lei, din cei peste 14,4 miloane lei care reprezintă valoarea totală a proiectului, cofinanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile (Programul Operațional Regional 2014-2020-85% din valoarea cheltuielilor eligibile).

 

Proiectul „Extindere, modernizare și dotare UPU – SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău” se alătură celorlalte proiecte de investiții pentru modernizarea și extinderea clădirilor și dotarea cu echipamente medicale promovate de către Consiliul Județean Sălaj pentru Spitalul Județean de la momentul preluării unității spitalicești.

 

 Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *