“Măcel” pe drumurile Sălajului: peste 400 de conducători auto au fost sancționați și 34 de permise reținute


Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat, în perioada 21-23 iunie, acţiunile pe şoselele din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare, precum și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

“În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat 402 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 145.015 lei, dintre care 159 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 18 sancțiuni pentru conducere sub influența alcoolului, alte 5 pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, au fost sancționați 6 bicicliști și 7 pietoni, iar 207 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 34 de permise de conducere, dintre care 18 pentru conducre sub influența alcoolului, 9 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 5 pentru depășiri neregulamentare, iar 2 pentru alte abateri. De asemenea, polițiștii rutieri au retras 4 certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri desfășoară permanent acțiuni în trafic, în vederea asigurării unui climat de siguranță pe șoselele din județ și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accindete rutiere”, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj.One thought on ““Măcel” pe drumurile Sălajului: peste 400 de conducători auto au fost sancționați și 34 de permise reținute

  1. Este necesară dublarea, cel puțin, a numărului de agenți de circulație pe drumurile țării, dacă ne gândim la creșterea nunărului de conducători auto și de alte mijloace de transport individual. Sunt tot mai numeroși cei care nu semnalizeasă regulamentar schimbarea direcției de deplasare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *