Normalitate: fără incidente grave în timpul și după alegerile europarlamentare și locale


Perioada electorală în Sălaj a fost caracterizată de un climat normal de siguranță și legalitate, fără să fie înregistrate incidente grave pe zona de ordine publică, atât în timpul orelor de votare, cât și pe parcursul nopții, după închiderea secțiilor de vot. Aceasta este concluzia efectivelor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din Sălaj, în urma analizei realizate la nivelul județului Sălaj, cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor desfășurate în contextul alegerilor europarlamentare și locale.

În ziua alegerilor au fost sesizate 26 de posibile contravenții sau infracțiuni legate de procesul electoral, atât în mediul rural, cât și în mediul urban. 14 dintre acestea nu s-au confirmat, iar șase sesizări sunt în curs de verificare.

În ceea ce privește faptele sesizate, cele mai frecvente sesizări au vizat aspecte legate de continuarea campaniei electorale, suspiciuni de fraudă electorală sau fapte de influențare a alegătorilor.

La nivelul județului Sălaj au fost întocmite dosare penale pentru cercetarea a 2 posibile infracțiuni.

De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contraveționale, în valoare de 8.800 de lei și 13 avertismente.

În cadrul acțiunilor desfășurate în trafic în ziua votului, au fost verificate peste 140 de persoane cu aproximativ 127 de vehicule, fiind aplicate 38 de sancțiuni contravenționale.

”Menționăm că efectivele Ministerului Afacerilor Interne din județul Sălaj asigură în continuare măsurile de protecție la 10 secții de vot. Datorită bunei organizări și a mobilizării exemplare, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Sălaj și-au îndeplinit obiectivul principal de a asigura desfășurarea acestor alegeri în condiții de siguranță pentru ca cetățenii să-și poată exercita liber dreptul constituțional la vot. Mulțumim tuturor efectivelor implicate care și-au îndeplinit cu profesionalism misiunile pe parcursul perioadei electorale, și în special în ziua alegerilor. În același timp, apreciem responsabilitatea competitorilor electorali și a cetățenilor care au respectat cadrul legal privitor la alegeri. Adresăm mulțumiri și jurnaliștilor care au relatat cu obiectivitate modul în care angajații Ministerului Afacerilor Interne și-au făcut datoria în perioada electorală și în ziua alegerilor”, este mesajul MAI.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *