Obținerea certificatului de cazier judiciar se poate face și prin HUB-ul de servicii al MAI


Certificatul de cazier judiciar pentru persoanele fizice se obține de la orice subunitate de poliție în care funcționează ghișeul pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar. Acesta se eliberează, de regulă, pe loc sau în cel mult 3 zile lucrătoare, informează Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj.

De asemenea, certificatul de cazier judiciar poate fi obținut și online de către persoanele fizice de cetățenie română, prin două mecanisme de acces.

“Astfel, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar electronic, cetățenii au la dispoziție următoarele servicii online:

– prin platforma HUB.MAI.GOV.RO (https://hub.mai.gov.ro/serviciu/ ), solicitanții vor completa un formular disponibil în platformă, iar pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la unitățile de poliție care eliberează certificate de cazier judiciar.

– prin intermediul platformei www.ghișeul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistrați sau doresc să se înregistreze în platformă. Solicitarea cazierului se face urmând procedura de validare a identității electronice, folosind un card bancar înrolat 3D Secure, emis de o instituție bancară din România. În urma validării, aceștia vor fi redirecționați către platforma HUB.MAI.GOV.RO, pentru completarea online a cererii tip.

HUB-ul de servicii online al MAI a fost creat pentru a ușura interacțiunea cetățeanului cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, urmând ca, pe această platformă, să fie integrate mai multe servicii publice oferite de instituție.

La nivel național, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2024, au fost eliberate 914.348 de certificate de cazier judiciar, la ghișeu, iar 177.385 de certificate de cazier judiciar au fost eliberate în format electronic, prin HUB-ul de servicii al MAI. La nivelul județului Sălaj, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2024, la ghișeu au fost eliberate 8.108 de certificate de cazier judiciar”, mai arată sursa citată.



Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *