Ordinea și siguranța publică, impusă de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău


 

192 de persoane legitimate, controale la nouă societăți comerciale, 91 de autovehicule verificate, 23 de testări efectuate pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive și identificarea a doi autori în dosare penale rămase inițial cu autori necunoscuți au fost pe ordinea de zi a polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Zalău, joi, 28 martie 2024.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 88 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 22.545 de lei, au fost reținute 3 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 61 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere, 20 conform prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, alte 5 au fost aplicate conform O.U.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români și alte 5 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

 

 

 

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au identificat și cercetat un bărbat de 28 de ani, din localitatea Gârceiu, județul Sălaj, bănuit de comiterea infracțiunilor de însușirea bunului găsit, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 19 ianuarie a.c., în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Zalău, bărbatul de 28 de ani ar fi găsit un portmoneu în care se aflau bani și un card bancar, aparținând unei femei de 47 de ani, din Zalău, iar ulterior, folosind cardul găsit, bărbatul în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacții, cauzând un prejudiciu în valoare de 439 de lei.

Polițiștii de investigații criminale continuă cercetările, pentru documentarea întregii activități infracționale a celui în cauză, într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de însușirea bunului găsit, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău, precum și cei din cadrul altor structuri, vor desfășura în continuare astfel de acțiuni, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea infracțiunilor, fluidizarea traficului rutier, prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru impunerea fermă a legii.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *