Percheziții domiciliare, într-o cauză penală de camătă


Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău – Biroul de Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au efectuat, joi, 28 martie 2024,  două percheziții domiciliare, în județul Sălaj, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de camătă. În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri utile cauzei, precum și sume de bani.

De asemenea, persoana în cauză a fost surprinsă în flagrant delict, având asupra sa 8.500 de lei, bani despre care există suspiciunea rezonabilă că ar reprezenta unul dintre împrumuturi, precum și dobânda aferentă acestuia.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – prezent, persoana cercetată ar fi acordat către diverse persoane din județul Sălaj sume de bani, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi perceput dobânzi.

Față de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă  al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, urmând ca vineri, 29 martie 2024, să fie prezentată unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanei în cauză.

Pe parcursul întregului proces penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *