Percheziţii şi la Zalău într-un dosar de tâlhărie, furt şi fugă de la locul accidentului; 9 persoane – la audieri


Poliţiştii ploieşteni au efectuat, luni, zece percheziţii în municipiile Ploieşti şi Zalău şi într-o comună din judeţul Buzău, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului, fapte comise în lunile ianuarie şi februarie 2024, informează Agerpres.
“Din cercetări, a rezultat faptul că bănuiţii, la data de 8 ianuarie a.c., aflându-se pe strada Vagonului din municipiul Ploieşti, ar fi deposedat, prin ameninţare cu un obiect tăietor-înţepător, de geanta personală în care se aflau 1.000 de euro, dar şi documente personale, un bărbat de 51 de ani, ulterior banuiţii fugind de la faţa locului. Totodată, la data de 17 februarie a.c., două dintre persoanele bănuite ar fi condus autoturisme fără a avea permis de conducere, iar una dintre ele ar fi produs un accident rutier, plecând ulterior de la faţa locului, fără încuviinţarea Poliţiei”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova.
Potrivit sursei citate, la data de 19 februarie, o femeie dintre cei cinci bănuiţi ar fi comis o faptă de furt calificat în comuna Calvini din judeţul Buzău, prejudiciul fiind de aproximativ 2.000 de euro.
Nouă persoane vor fi duse la audieri.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploieşti şi al poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Zalău.


Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *