Peste 100 de candidați susțin în Sălaj examenul de definitivat


Profesorii intră în examen! Peste 100 de cadre didactice care predau în unitățile de învățământ din județul Sălaj sunt așteptate miercuri, 24 iulie, să susțină examenul de definitivat, acesta fiind primul pas în pregătirea și avansarea lor în cariera didactică.

 

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, proba scrisă a concursului va avea loc miercuri, 24 iulie, la centrul de examen stabilit la Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” din Zalău. La nivelul județului, s-au înscris pentru susținerea examenului de definitivat în învățământ 107 cadre didactice.

Repartizarea în săli a candidaților va fi afișată la sediul centrului de examen și pe site-ul Inspectoratului Școlar începând cu data de 23 iulie.

 

Accesul candidaților în sălile de concurs se va realiza în intervalul orar  07:30-08:00, pe baza actului de identitate valabil – carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate – ori, în lipsa acestuia, pe baza pașaportului în temen de valabilitate.

Examenul este programat de la ora 09:00, durata de redactare a lucrărilor fiind de 4 ore din momentul primirii subiectelor.

 

Rezultatele inițiale vor fi afișate în data de 30 iulie, cei nemulțumiți de notare putând depune contestații pentru reevaluarea lucrărilor în zilele de 30 și 31 iulie. Eventualele contestații vor fi soluționate în intervalul 31 iulie – 5 august, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în data de 6 august.

Între 6 și 9 august 2024, se vor transmite către Ministerul Educației tabelele nominale cu rezultatele candidaților promovați, ulterior, în perioada 12 – 26 august 2024 procedându-se la validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației.

 

Concursul de definitivat este o probă de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul este susținut de cadrele didactice au au o vechime în învățâmânt de cel puțin un an. Este obligatoriu să treacă acest concurs pentru a putea continua formarea profesională, pentru obținerea Gradului didactic 2 și, respectiv, Gradul didactic 1, acesta din urmă fiind cea mai mare gradație în pregătirea cadrelor didactice.



Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *