Plin de fapte penale şi accidente rutiere, în Sălaj, în weekend. 352 de amenzi de 87.000 de lei


Weekendul care a trecut a fost unul plin de accidente şi de fapte penale din partea conducătorilor auto şi, în consecinţă, şi unul bogat pentru poliţişti, care au rotunjit frumuşel bugetul.
“În perioada 12 – 14 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au continuat acţiunile pe şoselele din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.
În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 787 de persoane, au fost verificate 695 de autovehicule, iar ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 352 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 87.085 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii rutieri au reținut 18 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.
Din totalul sancțiunilor aplicate, 131 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 30 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 8 depășiri neregulamentare, o sancțiune a fost aplicată pentru conducere sub influența alcoolului, iar o altă sancțiune pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric. Totodată, au fost sancționați 23 de pietoni și 6 căruțași, iar 152 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.
Polițiștii rutieri desfășoară permanent acțiuni în trafic, în vederea asigurării unui climat de siguranță pe șoselele din județ și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accindete rutiere”, informează IPJ Sălaj.

Cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 13 aprilie a.c., la ora 11.46, pe drumul comunal 17, în localitatea sălăjeană Domnin, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Jibou au oprit în trafic pentru control un tractor, condus de un bărbat de 60 de ani, din localitatea Bârsa, județul Sălaj.
În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei
Polițiștii din Jibou au întocmit în cauză dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive

Sâmbătă, 13 aprilie a.c., la ora 14.45, pe drumul județean 108 A, în localitatea Aluniș, județul Sălaj, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cehu Silvaniei au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 33 de ani, din municipiul Satu Mare.
În urma testării acestuia cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de  probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, polițiștii din Cehu Silvaniei au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice

Duminică, 14 aprilie a.c., la ora 08:21, pe Bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Zalău, polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 47 de ani, din Zalău, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar polițiștii rutieri au întocmit în cauză dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule

La data de 14 aprilie a.c., la ora 15.15, pe drumul județean 108 G, în localitatea Cizer, polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Crasna au depistat în trafic un tânăr de 17 ani, din localitatea Stârciu, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
De asemenea, din verificările efectuate de polițiști au reieșit că mama tânărului, o femeie în vârstă de 38 de ani, i-ar fi încredințat acestuia autoturismul, pentru a-l conduce pe drumurile publice.
În cauză, polițiștii din Crasna au întocmit câte un dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere unei persoane care nu deține permis de conducere.

Accident rutier între localitățile sălăjene Meseșenii de Jos și Fetindia

Vineri, 13 aprilie a.c., în jurul orei 22.50, pe drumul comunal 75, între localitățile sălăjene Fetindia și Meseșenii de Jos, un bărbat de 50 de ani, din municipiul Zalău, în timp ce conducea un autoturism, pe direcția Meseșenii de Jos – Fetindia, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus, condus de un bărbat de 41 de ani, din localitaea Meseșenii de Sus, proiectându-l într-un cap de pod.
În urma accidentului rutier, conducătorul celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportat la o unitate medicală.
Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier, într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de vătamare corporală din culpă.

Perii Vadului / Patru autovehicule implicate într-un accident rutier

Vineri, 12 aprilie a.c., în jurul orei 15.20, pe DN 1 C, la ieșire din localitatea sălăjeană Perii Vadului, un tânăr de 18 ani, din municipiul Dej, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Dej – Baia Mare, în împrejurări ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, ar fi efectuat o depășire neregulamentară, încălcând marcajul longitudinal simplu continuu ce desparte cele două sensuri de circulație, moment în care ar fi intrat în coliziune frontală cu un autoturism care circula din sensul opus, condus de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.
În urma impactului, primul autoturism a fost proiectat în partea stângă a semiremorcii unei autoutilitare conduse de un tânăr de 24 de ani, din comuna Borod, județul Bihor, care se deplasa tot pe direcția Dej – Baia Mare.
Totodată, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-o autoutilitară care circula în spatele acestuia, pe direcția Baia Mare – Dej, condusă de un bărbat de 54 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.
Toți cei patru conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În urma accidentului rutier, bărbatul de 42 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, conducătorul celui de-al doilea autoturism, a suferit leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la o unitate spitalicească din Dej.
Polițiștii Formațiunii Rutiere din cadrul Poliției Orașului Jibou continuă cercetările, într-un dosar penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.


Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *