Polițiștii primesc liber la tatuaje. Modificări importante la statutul polițistului


Ministerul Afacerilor Interne a pus recent în dezbatere publică o modificare la statutul polițistului. O ședință a avut loc marți, 18 iunie. Printre principalele prevederi ale OUG-ului se regăsește un subiect amplu dezbătut: tatuajele polițiștilor. Astfel, a fost introdusă în dezbatere publică o prevedere care va schimba radical participarea la concursuri pentru cei care vor să devină polițiști. De asemenea modificarea va fi benefică și pentru cei care sunt deja în sistem.

Singurele tatuaje care nu vor fi acceptate în poliție vor fi cele de pe gât sau corp. Prevederea este scrisă în documentul aflat în dezbatere publică.

Este vorba despre o dezbatere publică asupra proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, la cererea Sindicatului poliţiştilor Europol.

Proiectul de act normativ a fost iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne din necesitatea întăririi cadrului normativ pentru protecţia juridică a poliţiştilor, precum şi pentru punerea în acord a legii care reglementează statutul poliţistului cu mai multe decizii ale Curţii Constituţionale prin care a fost constatată neconstituţionalitatea unor dispoziţii din cuprinsul Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Modificările aduse la statutul polițistului la capitolul tatuaje

La alineatul (12) al articolului 10, litera a) se modifică și va avea următorul cuprins:

„a) nu are tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe față și/sau gât, precum și în alte zone ale capului;

Asta ar însemna că se va elimina interdicția celor care vor să devină polițiști și au tatuaje pe mâini sau picioare și sunt la vedere în uniforma de vară.

 

Vor fi interzise anumite tatuaje

Cu toate acestea, o serie de tatuaje vor fi interzise. Este vorba despre cele care au mesaje ce incită la ură, violență sau sunt mesaje xenofobe.

Mai exact vor fi interzise tatuajele care au mesaje, sloganuri sau reprezentări de natură să incite la violenţă, ură sau discriminare ori să aibă conotaţii politice, fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *