Primarul Cristian Lazăr, şef de promoţie la învăţătură, şef de promoţie în administraţie


Cristian Mihai Lazăr este primarul oraşului Şimleu Silvaniei, cel mai tânăr primar de oraş din România, candidat pentru un nou mandat de primar în oraşul său.

În ciuda vârstei sale, de doar 30 de ani, Cristian Lazăr a reuşit să-şi respecte blazonul de premiant la învăţătură -bacalaureat cu notă maximă, şef de promoţie în facultate- şi să transfere sârguinţa şi performanţa sa educaţională şi în administraţia oraşului Şimleu Silvaniei, una dintre cele mai performnate administraţii din judeţul Sălaj.

Cristian Lazăr: Putem lega 8 ani de zile, 8 ani în care să guvernăm local și județean

Deşi încă foarte tânăr, el a reuşit să aibă un discurs foarte matur, presărat cu glume care să destindă auditoriul, şi la lansarea candidaţilor partidului său, PNL Sălaj, pentru alegerile locale.

“Domnul președinte zicea de cel mai tânăr primar de oraș din țară și toți insistă pe acest aspect. Trebuie să lămurim un lucru, rămâne în sarcina voastră să vă ocupați de prima parte, să rămân cel mai tânăr, că primar, mă ocup eu să rămân. Dincolo de glumă șimleuanii au împărtășit o încredere naturală, autentică au crezut în principii și valori, au crezut în cauza comunității, mai presus de oricare altă cauză, au crezut în intransingență și în dedicare. Și au întraznit, fiind convinși că vârsta nu e o barieră în calea succesului unui oraș.

Iar acum, cu un buget crescut, cu aproape 70% pondere fonduri europene în buget, pot spune că nu s-au înșelat, au mizat pe ce trebuie, asta trebuie să facem. Depășind bariere, putem construi, putem construi România, putem construi fiecare comunitate, putem construi acest județ așa cum ni-l dorim.

Suntem într-un moment cheie. Putem lega 8 ani de zile, 8 ani în care să guvernăm local și județean și să ne achităm de toate proiectele și de toate reformele la care ne-am angajat.

Cuvântul trebuie să fie cuvânt și respectul față de cetățean nu are cale de întors. Cea mai bună formă de respect față de cetățean este să poți să-l privești în ochi la orice oră din zi și din noapte și în orice moment al mandatului tău. Atunci știi că l-ai respectat, dacă poți să-l privești în ochi. Iar în acest sens, vă spun că suntem garanția dezvoltării.

Modernizarea comunităților noastre trebuie să fie principalul proiect pe care Partidul Național Liberal îl propune și-l promovează pe fiecare agendă publică posibilă. Pentru că atunci când vine vorba de cetățean, nivelul calității vieții este poate, cel mai important reper. Exigența cea mai relevantă la care trebuie să ne acordăm, iar prin proiectele noastre noi putem să o atingem.

Ține de fiecare dintre noi să facem tot ce este posibil pentru a oferi o viață mai bună pentru cetățenii noștri. Aceasta trebuie să fie steaua nordului în activitatea noastră, a tuturor, la Consiliul județean sau la fiecare primărie. Doar așa vom putea da o perspectivă generațiilor viitoare.

Iar Șimleul, Sălajul, Regiunea de Nord-Vest, să fie locuri din care nu se mai pleacă. Să devină locuri în care vin tinerii și nu mai pleacă. Dar lucrurile astea nu se întâmplă peste noapte, nu vin la voia întâmplării. Trebuie să avem o rețetă, iar ingredientele le avem. Vom fi conectați la autostrăzi iar la Șimleu, dacă n-am putut aduce autostrada, construim un drum de legătură la autostradă. Avem aeroporturi în jurul nostru, avem un mediu sănătos.

Construim un parc industrial și reabilităm spitalul cu 11 milioane de euro prin sprijinul guvernului și reabilităm cetatea în care s-a născut regele Bathory, o reabilităm cu fonduri europene și o transformăm într-o perlă a regiunii.

Anul 2024 trebuie să fie anul victoriei noastre, dragi colegi, a celor care zi de zi pun o căramidă pentru construcția și pentru viitorul acestui județ și al acestei țări.

Ține de fiecare dintre noi să construim această victorie, să o construim pe fiecare stradă, în fiecare casă și în fiecare comunitate, în fiecare oraș.

Pentru că e ca la ceas – fiecare rotiță trebuie să funcționeze ca să dea ora exactă și sunt convins că se va da ora exactă din echipa noastră.
Sunt convins de acest lucru pentru că mă uit în fața mea și îmi dați toată încrederea.

Știu că în prag de alegeri este un reflex și se privește doar în față și este natural, foarte bine, însă istoria nu trebuie uitată. Istoria se scrie în fiecare zi și trebuie să o scriem în fiecare zi împreună. În urmă cu 200 de ani, Apusenii îl dădeau țării noastre pe Avram Iancu. Să avem dragostea lui față de țară și să construim această victorie în fiecare localitate.

Și așa cum spunea la Țebea Avram Iancu, vă spun și eu: Haideți să construim această victorie! No, hai!”, a spus Cristian Mihai Lazăr în faţa unei săli a sporturilor arhiplină şi în aplauzele prelungite ale celor prezenţi.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *