Prins drogat și băut la volan, un tânăr din Jibou a fost arestat pentru 30 de zile


Un tânăr de 26 de ani, din Jibou, a ajuns în spatele gratiilor pentru 30 de zile, în arest preventiv, fiind cercetat penal pentru consum de alcool și droguri, după ce a fost oprit duminică, de polițiștii rutieri, conducând un autoturism prin localitatea Gâlgău Almașului. Mai mult, tânărul nu deținea nici măcar permis de conducere.

În cursul zilei de luni, 8 iulie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Jibou au dispus față de tânărul de 26 de ani, reținerea pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În urma administrării probatoriului, s-a stabilit că tânărul a fost depistat în trafic duminică, în localitatea Gâlgău Almașului, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta avea o concentrație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ba mai mult, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Luni, tânărul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Jibou, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Jibou a admis propunerea procurorului și a emis pe numele tânărului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în cauză au fost preluate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Jibou, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, pentru documentarea întregii activități infracționale a celui în cauză.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *