Renumărare a voturilor pentru primar într-o comună sălăjeană. Diferenţă de 5 voturi. Avertismentul PSD


Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Sălaj a decis renumărarea voturilor pentru funcţia de primar în comuna Băbeni, admiţând contestaţia candidatului PNL, care a reclamat faptul că buletinele de vot au fost numărate de mai mult ori, rezultatele fiind diferite, iar unele voturi au fost considerate nule, deşi erau valabile.
În aceste condiţii, BEJ Sălaj a admis contestaţia formulată de Dorel Vancea, candidatul la primăria Băbeni din partea PNL, privind rezultatele înregistrate în urma votului de duminică şi a dispus renumărarea voturilor pentru funcţia de primar din secţiile de votare din comună, precum şi verificarea consemnării operaţiunii de numărare a voturilor.
Datele contestate consemnau 564 de voturi pentru Mariana Dănilă Mureşan, candidatul PSD pentru funcţia de primar şi 559 de voturi pentru Dorel Vancea.
Numărul total de voturi valabil exprimate a fost de 1.145, iar cel al voturilor anulate de 39.

Avertismentul PSD

PSD Sălaj lansează un avertisment celor din Biroul Electoral Județean Sălaj că sunt acolo NU pentru a face jocuri politice.
“După ce oamenii au votat schimbarea în comuna Băbeni prin alegerea candidatului PSD, după 20 de ani în care comuna a regresat, liberalii, prin manevre de culise, vor să schimbe decizia alegătorilor și să mențină în funcție un primar care și-a pierdut mandatul.
Disperare maximă! Să aveți decența să acceptați înfrângerea și să lăsați deoparte presiunile pe care le faceți la limita legii!
Chiar nu contează viața oamenilor pentru voi într-o comună aflată în absolută paragină?
Partidul Social Democrat Sălaj este alături de candidatul nostru și de alegătorii din comuna Băbeni și vom apela la toate căile legale pentru a face dreptate!
Atenționăm reprezentanții partidelor din cadrul Biroului Electoral Județean Sălaj că sunt acolo NU pentru a face jocuri politice ci pentru a veghea la respectarea legii, exercitând o funcție de autoritate publică!”, trnsmite PSD Sălaj.
În comuna Băbeni a fost un vot strâns şi la ultimele două alegeri pentru funcţia de primar, Dorel Vancea câştigând în ambele rânduri la doar câteva voturi diferenţă în faţa aceluiaşi candidat al PSD, Mariana Dănilă Mureşan.


Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *