Sălăjean din Năpradea, arestat după ce a încercat să vândă o puşcă cu amortizor, dispozitiv de ochire de noapte şi fără serie


Un bărbat de 36 de ani din Năpradea a fost prins de poliţişti în timp ce încerca să vândă o armă letală de calibru 308, fără marcă şi serie, prevăzută cu amortizor, lunetă şi dispozitiv de ochire pe timp de noapte.
“La data de 23 martie 2024, în urma activităţilor desfăşurate în cadrul unui dosar de urmărire penală, aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, de 36 de ani, din comuna Năpradea, judeţul Sălaj, cercetat pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.
În cursul aceleiaşi zile, bărbatul a fost prins în flagrant delict de poliţiştii de la arme, în timp ce ar fi încercat să ofere spre vânzare unei alte persoane, o armă letală de calibru 308, fără marcă şi serie, prevăzută cu amortizor, lunetă şi dispozitiv de ochire pe timp de noapte.
Arma letală, amortizorul, luneta şi dispozitivul de ochire pe timp de noapte au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.
La data de 24 martie 2024, a fost dispusă măsura arestării preventive faţă de bărbat, pentru 30 de zile.
Activitatea a beneficiat de sprijinul Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Biroul de Analiză a Informaţiilor Sălaj.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sub supravegherea unui procuroror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celui în cauză”, informează Poliţia Română.


Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *