Sălăjenii, invitați să sărbătorească Ziua Drapelului Național


Ziua Drapelului Național va fi sărbătorită miercuri, 26 iunie, la Zalău, printr-un ceremonialul militar și religios, începând cu ora 10,00, pe platoul din fața Instituției Prefectului Sălaj. Pentru a fi sfinţit, drapelul va fi coborât de pe catarg în această seară, de la ora 20,00.

Cu această ocazie, Instituția Prefectului Județului Sălaj invită sălăjenii să participle la acest eveniment, la sărbătorirea drapelului tricolor, simbol al identității naţionale.

“Reamintim faptul că, potrivit legii, pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripții și simboluri, în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare.

De asemenea, legea prevede că în locurile în care se arborează drapelul României pot fi arborate și drapelul Uniunii Europene și cel al NATO.

În contextual în care miercuri, 26 iunie, se sărbătoreşte Ziua Drapelului Naţional, Instituţia Prefectului Sălaj reaminteşte faptul că Drapelul României se arborează în mod permanent pe edificiile și în sediile autorităților și instituțiilor publice şi la sediul partidelor politice, al sindicatelor, al instituțiilor de învățământ și cultură.

Drapelul României poate fi arborat şi de către persoane fizice, la domiciliul sau reşedința lor, precum și de persoane juridice, la sediile acestora”, arată Prefectura într-un comunicat de presă.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *