Sălăjenii se duc cuminți la vot. Deocamdată, fără incidente electorale deosebite în Sălaj


Inspectoratul de Poliție al Județului Sălaj face cunoscut că, până la acest moment, nu au fost sesizate incidente de natură a afecta buna desfășurare a votului. “De la deschiderea secțiilor de votare, până la această oră, au fost semnalate 7 incidente sau fapte ilegale în context electoral, acestea fiind în curs de verificare.

De la debutul campaniei electorale au fost semnalate 47 de incidente sau fapte ilegale în context electoral, dintre care 8 sunt în curs de verificare și una nu s-a confirmat. Astfel de incidente sunt gestionate corespunzător și în mod echidistant.

3 sesizări nu au fost de competența Ministerului Afacerilor Interne astfel că au fost transmise pentru competentă soluționare altor autorități, respectiv către Autoritatea Electorală Permanentă.

Cele mai frecvente sesizări au vizat distrugerea sau deteriorarea materialelor electorale – 5 sesizări și afișarea mijloacelor de promovare electorală în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale – 3 sesizări.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, respectiv 2 amenzi, în valoare totală de 2.000 de lei și un avertisment. Totodată, s-au întocmit 2 dosare penale cu privire la posibile infracțiuni”, precizează sursa amintită.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *