Sălăjenii vor inhala din nou praf saharian. Medicii spun ca microparticulele sunt foarte dăunătoare


 

Potrivit ANM, începând de astăzi, până joi, la ora 00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei.

Această masă de aer a ajuns deja deasupra României, implicit a județului Sălaj, urmând ca depunerile de praf să poată fi observate îndeosebi în zonele și în intervalele în care va ploua.

”În perioada 16 aprilie, ora 12, – 18 aprilie, ora 00, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii al unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marţi (16 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele în care va ploua”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Medicii avertizează că norul de praf saharian poate afecta atât persoanele cu probleme respiratorii, cât şi pe cele sănătoase. Inhalarea particulelor de praf afectează căile respiratorii. Particulele de praf eliberează molecule inflamatorii care au efecte asupra plămânului în diferite boli respiratorii.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *