Sălajul îşi premiază cultura. Gala Culturii Sălăjene


Ca un judeţ care se respectă, Sălajul îşi premiază valorile culturale, în cadrul unei gale care va avea loc pe parcursul a trei zile, în perioada 9-11 mai.

“Direcția Județeană pentru Cultură Sălaj organizează, în perioada 09.05.2024 – 11.05.2024, după o pauză de patru ani, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, Asociația ”Casa Memorială Iuliu Maniu” din Bădăcin și Asociația ”Prietenii bibliotecii” din Zalău, cea de-a zecea ediție a GALEI CULTURII SĂLĂJENE.

În cadrul Galei, organizată de Ziua Europei, vor fi acordate 10 premii, pe domenii de referință ale culturii, care aduc recunoaștere și recompensare a valorii, a promovării eforturilor, acțiunilor, demersurilor, proiectelor și ale oricăror produse și servicii culturale făcute în beneficiul comunității sălăjene pe parcursul anului 2023.

Menționăm că evenimentul este și un mijloc de promovare și punere în valoare a patrimoniului cultural național din județul Sălaj, prin prezentarea celor mai valoroase proiecte din acest domeniu, precum și prin participarea unui număr mare de specialiști în domeniu. În acest sens, în ziua de 10 Mai, 40 specialiști din direcțiile județene pentru cultură din țară, din cadrul Ministerului Culturii și Institutului Național al Patrimoniului, precum și din cadrul Ordinului Arhitecților din România, vor purta discuții în cadrul Simpozionului național cu tema: ”Abordarea unitară a legislației specifice în contextul protejării patrimoniului cultural din România”.

Evenimentele vor continua cu vizita ghidată la Complexul Arheologic de la Porolissum – Moigrad, precum și la Casa Memoriale ”Iuliu Maniu” de la Bădăcin, monumente istorice de importanță națională.

În încheiere, tinerii artiști Ștefan DONIGA ȘI Diana JIPA vor susține un concert cameral organizat de asociația ”Innovarte” în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Sălaj și finanțat de Institutul Cultural Român.

Sponsorii evenimentului (evenimentul este organizat în exclusivitate din sponsorizări) sunt: Michelin – punct de lucru Zalău, Grupul de firme Universal și Podgoria Silvania.

Parteneri media: Magazin Sălăjean, Graiul Sălajului, Ora Sălajului, Reporter pur și Simplu, Zalău TV, Sălăjeanul”, ne-a transmis directorul executiv al Direcţiei Județene pentru Cultură Sălaj, Doina Cociş.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *