Sălajul, printre judeţele cu cele mai multe gospodării fără curent. Burduja promite eradicarea sărăciei energetice


Judeţul Sălaj se numără printre judeţele ţării care au cel mai mare număr de gospodării fără curent electric, cam ca în Evul Mediu al secolului XXI, iar ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, se angajează să dezvolte un program naţional dedicat eradicării sărăciei energetice.

Sebastian Burduja a precizat că ministerul va dezvolta un program dedicat eradicării sărăciei energetice, în condiţiile în care în Romania 11.000 de oameni nu au acces la curent electric, 40% din ei fiind copii. Judeţele cu cele mai multe gospodării fără energie electrică sunt: Covasna, Satu Mare, Suceava, Bistriţa-Năsaud, Bacău şi Salaj.

“România, în contextul crizei energetice, a avut câteva măsuri pentru aceste grupuri. Mă refer la cardurile de energie – ele în continuare pot fi folosite în această perioadă – şi a avut schema de compensare-plafonare, cea care a asigurat la facturile românilor al 4-lea cel mai ieftin gaz şi a 5-a cea mai ieftină energie electrică din Uniunea Europeană, iar aceste măsuri trebuie să continue.

Eu le-am susţinut şi le susţin astfel încât povara facturilor la utilităţi să fie cșt mai mică pentru români”, a spus Sebastian Burduja.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *