Se anunță vreme rea în Sălaj


ANM a emis astăzi mai multe avertizări cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică (vezi foto). În perioada 2 iulie ora 10,00 – 3 iulie ora 10,00, va ploua torential în Sălaj, vor fi descărcări electrice și, posibil, va cădea grindină de mici dimensiuni.

În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, jumătatea de nord a Moldovei și local în Banat și în Maramureș, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp.

În Crișana, nord-vestul Transilvaniei și local în Banat, Maramureș, Muntenia și Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

La rândul lor, cei de la Severe Weather Alert – Salaj, anunță că în perioada amintită mai sus, “în tot județul vremea va fi instabilă, prin urmare pe arii restrânse se vor semnala averse, local torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului grindină de mici dimensiuni.

La nivel local, se vor acumula cantități de apă cuprinse între 15-30 l/m², izolat 35-40 l/m², cu precădere în sud-estul și estul județului.

Notă: Începând cu această noapte și pe parcursul zilei de mâine (03 Iulie), temporar va ploua pe arii relativ extinse, cu precădere în zona estică a județului”, anunță sursa citată.Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *